AUVESTA No.1 v Nemecku

Poradenstvo a podpora vo finančných záležitostiach sú otázkou dôvery. Najmä v oblasti financií je preto myšlienka služby obzvlášť dôležitá. Aktuálny prieskum opäť dokazuje, že zákazníci sú v tomto ohľade so spoločnosťou Auvesta Edelmetalle as v tých najlepších rukách.

Potom, čo bola spoločnosť Auvesta , obchodník s drahými kovmi z Holzkirchene ,už niekoľkokrát ocenený ako „Najlepší poskytovateľ sporiacich plánov v zlate“ v teste FOCUS-MONEY-Test, sa teraz umiestnil na prvom mieste aj v rebríčku kvality služieb poskytovateľov finančných služieb.

V prieskume medzi zákazníkmi, ktorý bol spracovaný pre denník Handelsblatt, sa Auvesta umiestnila na prvom mieste v kategórii „Poskytovateľ sporiacich plánov v zlate“. Auvesta Edelmetalle as je jednoznačným víťazom vo svojej kategórii poskytovateľov služieb.
Handelsblatt už niekoľko rokov udeľuje ocenenia najlepším poskytovateľom služieb v rôznych odvetviach – a tento rok podrobil testu tiež poskytovateľa finančných služieb.

Pri hľadaní „najlepšieho poskytovateľa služieb v oblasti financií v Nemecku v roku 2021“ poveril popredný nemecký hospodársky denník analytickú a poradenskú spoločnosť ServiceValue prevedením prieskumu.

Kolínsky výskumný inštitút pri zostavovaní rebríčka skúmal celkovo 326 poskytovateľov služieb.
Aby bolo možné zistiť, s ktorými poskytovateľmi finančných služieb sú zákazníci skutočne spokojní, bolo zhromaždených celkovo 48 000 hodnotení poskytovateľov v 17 kategóriách.

Za týmto účelom boli zákazníci dotazovaní, ako hodnotia svoje skúsenosti s daným poskytovateľom služieb v porovnaní s ostatnými poskytovateľmi v rovnakej kategórii. Respondenti uvádzali celú škálu odpovedí od „najlepší poskytovateľ“ cez „lepšie ako väčšina poskytovateľov“ až po „nie je dobrý / najlepší“ alebo „neviem posúdiť“.

Do hodnotenia boli zahrnuté len odpovede tých účastníkov, ktorí v posledných 24 mesiacoch skutočne využili služby hodnoteného poskytovateľa.
V kategórii „poskytovateľ zlatých sporiacich plánov“ sa Auvesta stala jasným víťazom.

Prvé miesto v tejto kategórii znamená, že účastníci prieskumu najčastejšie označili predajcu drahých kovov z Holzkirchene za „najlepšieho poskytovateľa služieb“ medzi poskytovateľmi sporiacich plánov v zlate. S 8,81% zmienok sa Auvesta Edelmetalle as jednoznačne umiestnila na vrchole hodnotenia zákazníkov medzi poskytovateľmi zlatých sporiacich plánov.